چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۰۳

نكات كليدي درطراحي دكوراسيون داخلي

۱۶ بازديد

مباني طراحي داخلي: خانه ما بخشي از وجود و خاطرات ماست. همه ما پس از ساعت ها فعاليت روزانه با اين تصور كه خانه جايي است براي به آرامش رسيدن مان، قدم در آن مي گذاريم. خانه مكاني است خصوصي براي كنار هم بودن خانواده مان! جايي براي مهماني ها و ديدار تازه كردن با عزيزان مان... خانه مكاني است كه بايد در آن "زندگي" را معني كنيم. شما چقدر در خانه خود احساس آرامش داريد؟! آيا فكر مي كنيد معماري و طراحي دكوراسيون داخلي آن توانسته براي شما چنين احساساتي را به وجود بياورد؟! در اين مطلب قصد داريم به صورت خلاصه با شما نكات ظريفي را مرور كنيم، تا بتوانيم با رعايت آنها خانه اي طراحي كنيم كه پاسخگويي همه اين نيازها باشد. با ما همراه باشيد.

تلفيق هنر و تجربه در معماري و دكوراسيون داخلي استايل كيفيت سادگي!

خوب مي دانيم كه خانه با داشتن بخش هاي مختلف براي رفع نيازهاي متفاوت ما طراحي مي شود. اين تقسيم بندي به صورت زير انجام شده است:

ورودي و راهروها

نشيمن و پذيرايي

آشپزخانه

غذاخوري

اتاق خواب

رختشوي خانه

كتابخانه و اتاق كار

سرويس بهداشتي

پاركينگ و انبار

تاسيسات و موتورخانه

با وجود اين كه به صورت كلي خانه مكاني خصوصي محسوب مي شود. در مقياس كوچكتر فضاهاي آن را مي توان در سه دست : خصوصي، و نيمه خصوصي و نيمه عمومي و عمومي دسته بندي كرد. در مطلب فضاهاي خصوصي و عمومي در معماري داخلي با شما در مورد خصوصيات اين فضاها صحبت كرديم. اكنون مي خواهيم با توجه به دسته بندي بالا مهمترين نكاتي را كه براي طراحي داخلي فضاها نياز است بشناسيم.

طراحي داخلي ورودي و راهرو ها

از ديد داخلي و خارجي ساختمان ورودي هر خانه اي بايد به وضوح قابل تشخيص باشد و كاربر براي پيدا كردن آن نبايد دچار سردرگمي شود. ابعاد فضاي داخلي ورودي بايد متناسب با مساحت كلي خانه، اين قابليت را داشته باشد كه بتوان در دكوراسيون آن يك كفشكن و يا حداقل يك جاكفشي را جاي داد. در شرايط ايدآل فضاي ورودي به نحوي طراحي مي شود كه بتواند در همان ابتدا دسترسي به فضاهاي عمومي و خصوصي منزل را تفكيك كند.

راهروها فضاهاي ارتباطي هستند كه معمولا داراي عرض كم و متناسب با آن، طول زيادي دارند. مساحت راهرو ها و فضاهاي دسترسي در خانه هاي مسكوني ۱۰ تا ۱۲ درصد از مساحت كل را شامل مي شود. عرض راهروها نبايد كمتر ۱ متر و ۲۰ سانتيمتر باشد و تا ۱ متر ۵۰ سانتي متر افزايش مي يابد. اين عرض با وجود دلايل خاص در طراحي مي تواند بيشتر نيز باشد، اما بايد اين نكته را در نظر داشت كه طول بيش از حد زياد راهروها ناخوشايند خواهد بود.

معماري داخلي فضاي نشيمن و پذيرايي

بسته به شرايط و متراژ زمين، در بيشتر مواقع فضاي نشيمن و پذيرايي منازل مسكوني امروزي با هم مشترك هستند. اما به صورت كلي در وضعيت ايدآل براي معماري داخلي فضاهاي مسكوني، اين دو فضا از همديگر جدا هستند. اتاق پذيرايي پذيرايي فضايي عمومي و اتاق نشيمن فضايي نيمه خصوصي در خانه محسوب مي شود.

فضاي پذيرايي از مهمان بزرگترين بخش خانه است كه كمترين استفاده از آن صورت مي گيرد. بهترين نور را براي اين قسمت از خانه در نظر مي گيرند كه معمولا اين نور در ايران نور جنوب و جنوب شرقي است. در صورت امكان با وجود بازشوها و پنجره ها بهترين ديد از فضاي باز و حياط خانه را براي اين فضا تعيين مي كنند. شومينه را در اين بخش از خانه قرارداده و در صورت نياز در ويلاها ارتباط مستقيم آن را به حياط فراهم مي كنند.

با توجه به اينكه نشيمن فضايي نيمه خصوصي در منزل است، كنترل ديد در آن اهمييت دارد، در صورت مجزا بودن اين بخش از فضاي پذيرايي تلاش مي شود، مهمان خانه به نشيمن ديد نداشته باشد. در مقايسه با اتاق پذيرايي فضاي كوچكتري دارد و معمولا تلوزيون در دكوراسيون اين بخش از خانه قرار داده مي شود. فضاي نشيمن نيازمند دسترسي مستقيم به آشپزخانه است و اپن آشپزخانه رو به آن طراحي مي شود. همانطور كه در مطلب جهت هاي تابش نور طبيعي و تاثير آن در معماري داخلي ساختمان گفتيم نور جنوب و شرق براي اين فضا مناسب هستند. اتاق نشيمن فضاي دجي براي آرامش اعضاي خانواده است كه مي تواند مانند پذيرايي، ديدي مناسب به حياط داشته باشد.

طراحي داخلي آشپزخانه

آشپزخانه فضايي كاربردي است كه انتظار مي رود با توجه به نوع فعاليت هايي كه در آن صورت مي گيرد مساحتي قابل قبول داشته باشد. طراحي مثلث كار در آشپرخانه و رعايت فاصله ها بين اجزاي اصلي آن (سينك ظرفشويي، اجاق گاز و يخچال) موجب مي شود تا روند كار در آن راحتتر و سريع تر به نتيجه برسد. نور شمال براي اين بخش از خانه كفايت مي كند. وجود دسترسي از پاركينگ و ورودي به اين فضا لازم است تا بتوان مواد اوليه خريداري شده براي غذا را سريعتر و دور از چشم مهمانان به آشپزخانه رساند. فضاي غذاخوري بدون هيچ اختلاف سطحي در مجاورت آشپزخانه قرار مي گيرد. با اين كار احتمال بروز اتفاقاتي مثل ريختن غذاها در هنگام جابجايي كاهش مي يابد. بهتر است كه مادران در هنگام كار در آشپزخانه ديد كافي به فضاي بازي كودكان داشته باشند.

دكوراسيون و معماري داخلي اتاق غذاخوري

ابعاد اين فضا بايد به گونه اي باشد كه يك ست ميز غذاخوري و صندلي ها را به راحتي در خود جاي دهد. علاوه بر ارتباط با آشپزخانه، فضاي غذاخوري بايد با اتاق پذيرايي منزل نيز در ارتباط باشد. در اين صورت مهمانان بدون ديدن بخش هاي خصوصي خانه بدون هيچ فضاي واسطي وارد غذاخوري خواهند شد. در طراحي فضاهاي امروزي محدوده غذاخوري تنها با مبلمان آن قابل تشخيص بوده و حد و مرزي مانند ديوار ندارد.

بزرگترين اتاق خواب خانه با نام هاي اتاق خواب اصلي، اتاق خواب والدين و اتاق خواب مستر شناخته مي شود. كمد لباس در اين اتاق بزرگتر از ديگر اتاق خواب ها است و در صورت امكان سرويس بهداشتي مجزا دارد. نور شرق و شمال گزينه هاي خوبي براي اتاق خواب ها هستند. اتاق خواب هاي ديگر با توجه به مساحت و مبلمان مورد استفاده در دكوراسيون آنها قابل تشخيص هستند.

در منازلي با متراژ بيشتر، امكان دارد كه صاحبخانه ترجيح بدهد تا براي مهمان اتاق خوابي مجزا در نظر بگيرد. اين اتاق در بخش اتاق خواب هاي اعضاي خانواده (فضاي خصوصي منزل) قرار نمي گيرد و سرويس بهداشتي مجزا خواهد داشت. موقعيت قرار گيري اتاق خواب مهمان در پلان معماري به صورتي است كه با ورودي و آشپزخانه در ارتباط باشد.

طراحي كتابخانه و اتاق كار در دكوراسيون منزل

در طراحي دكوراسيون داخلي ،  فضاي كتابخانه و اتاق كار حتما نيازي به چارچوب مشخص و فضاي بسته شده با ديوار ندارند و مي توان تنها برا طراحي دكوراسيون صحيح موقعيت آنها را تعيين كرد. گرچه بسته به خواسته كاربران امكان دارد كه طراح اتاقي مشخص را به آن اختصاص دهد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.